top of page
Ara

Salyangoz Çiftçisi Olmak

Güncelleme tarihi: 24 Eki 2023

Türkiye, Dünya'da 4 mevsimi yaşayan nadir ülkelerden biridir. Zengin içerikli toprak yapısı, eşsiz iklimi ve tarım arazilerinin bol olması sayesinde, Türkiye'nin uzun yıllardan beri geçim kaynağı tarımdır.


Dünya'da çoğu ülkenin yerel mutfaklarında yer alan salyangozlar, ılıman iklim kuşağında yaşarlar. Ülkemizin de hemen her bölgesinde bolca bulunmaktadır. Ancak son yıllarda yapılan kontrolsüz salyangoz avcılığından dolayı, salyangozlar doğada artık pek görülmemekte, hatta bazı türlerin nesillerinin tükendiği bilinmektedir. Söz konusu bu aşırı avcılığa, salyangozların uluslar arası pazarda yüksek ekonomik değere sahip olmasının sebep olduğunu söyleyebiliriz.


Salyangozların neslinin tükenme riski ve doğada sayılarının oldukça azalmasına karşılık, 2012 yılından itibaren Avrupa'da birçok ülkede, salyangozların doğadan avcılık yolu ile toplanmasına yasaklar ve kısıtlamalar getirilmiştir. Buna karşılık olarak, piyasa talebini karşılayabilmek adına geçtiğimiz 10 yıl içerisinde, özellikle Avrupa'da, çok sayıda salyangoz üretim çiftliği kurulmuştur.


Ancak yeni kurulan çiftliklere rağmen, hala günümüzde salyangozların %85'i doğadan toplanarak piyasaya arz edilmektedir.


Yakın gelecekte, diğer avcılık ve yetiştiricilik türlerinde olduğu gibi, salyangozların da en az %50'sinin çiftliklerden temin edilmesi için gerekli önlemler alınacaktır.


Salyangoz çiftliği sahipleri, sektörde liderlik yapıyor.
Salyangoz İşinin Lideri

Salyangoz Çiftçisi Olmak: Nasıl Başlanır?

Biz, Anatolian Snails olarak, yeni nesil "heliciculture" yani salyangoz yetiştiriciliği sistemleri geliştiriyoruz. Sistemlerimizde “Dikey Tarım” ve “Topraksız Tarım” uygulamalarını ön plana çıkartarak, hem birim alandan en yüksek verimi elde ediyoruz, hem yüksek kalitede mahsul çıktısı sağlıyoruz, hem de işletme maliyetlerini en aza indiriyoruz.


Anatolian Snails Avantajları;


  • Anahtar teslim salyangoz çiftliği kurulumu

  • Çiftlikte yetiştirilecek ilk salyangozların ücretsiz temini

  • Uluslar arası ticaret ve yetiştiricilik izinleri ile ilgili tüm aşamaların ve evrakların takibi

  • 1 yıl boyunca ücretsiz Danışmanlık

  • 1 yıl boyunca ücretsiz Eğitim

  • 1 yıl boyunca ücretsiz Teknik Destek



Ürettiğiniz salyangozlar için ALIM GARANTİSİ



Salyangoz Çiftçisi Olmak için Bizimle iletişime geçerek salyangoz çiftliği hakkında fiyat teklifi alabilirsiniz.



 

1.153 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page