top of page
Ara

Devlet Destekli Salyangoz Çiftliği

Güncelleme tarihi: 24 Eki 2023


Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP) kapsamında; Devlet Destekli Salyangoz Çiftliği için, KARA SALYANGOZU ÜRETİMİ VE YETİŞTİRİLMESİ AMACIYLA YAPILAN SABİT YATIRIMLARI KAPSAYAN hibe uygulaması yapılacaktır.


Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Ulusal Tarım Stratejisi Kırsal Kalkınma Planı çerçevesinde; 21 Kasım 2020’de Resmi Gazetede (Tebliğ No: 2020/24) yayınlanan 2800 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı çerçevesinde 5 yıl boyunca uygulanacak olan % 50 hibeli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı uygulama rehberi yayınlandı.


KKYDP kapsamında; yatırım niteliği yeni tesis olan başvurularda 7.000.000 Türk Lirası, yatırım niteliği tamamlama olan başvurularda 5.000.000 Türk Lirası, yatırım niteliği kapasite artırımı, teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon olan başvurularda 4.000.000 Türk Lirası üst limitini geçemez.


Başvuru projesi, En az 25 ton/yıl en fazla 500 ton/yıl su ürünleri, yumuşakça, çift kabuklu ve kabuklu kurulu üretim kapasitesine sahip olmalıdır.


Başvuru sahipleri hibeye esas mal alım tutarının %50’si oranındaki katkı payını, ayni katkıyı ve toplam mal alım tutarına ait Katma Değer Vergisi (KDV)’nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlüdür.


Yatırım uygulamalarına ait;

a) İnşaat işleri alım giderlerine,

b) Makine, ekipman ve malzeme alım giderlerine, hibe desteği verilecektir.


Anatolian Snails sizler için en avantajlı çiftlik modellerini öneriyor!


Devlet Destekli Salyangoz Çiftliği - 2024 HİBE PROGRAMI BAŞLIYOR...


Devlet destekli salyangoz çiftliği çalışanları, işlerini severek yapıyor.
Salyangoz Çiftliğinde Uzman Ekip



Detaylar için lütfen bizimle irtibata geçiniz.









Sağlıklı ve kaliteli salyangozlar yetiştirmek için özenle çalışıyoruz.
Kaliteli Salyangozlar İçin Sağlıklı Üretim




Kaynak:


 

5.161 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

댓글


댓글 작성이 차단되었습니다.
bottom of page